You are currently viewing מרק מריאט – הוראות הכנה

מרק מריאט – הוראות הכנה

מרק ירקות הוא ככל הנראה אחד המאכלים הקלים ביותר להכנה. למרות זאת אני ממעטת להכינו. אולי זו טראומה ממרקים שהפכו לנזידי קטניות סמיכים כמו בוץ, אולי התפיסה שזו רק מנה ראשונה, ואולי סתם, כי אין פה הרבה חורף וטוב שכך.

Photo by Milada Vigerova on Pexels.com


לפני חודש הכנתי מרק בשר תימני עם תפוחי אדמה וחילבה. מרק שהוא לגמרי ארוחה שלמה. השבוע ניסיתי לשחזר את ההצלחה עם מרק שהמצאתי לפני איזה שלושה חורפים בערך ואני קוראת לו מרק מריאט כי זה נשמע יותר טוב מאשר מרק סלרי עם עגבניות. זה לא נזיד, זה מרק, יש בו חתיכות של ירקות אבל הנוזל תופס את עיקר הנפח.

ה"סודות" במרק מריאט הן גרידת השורשים וטיגונה הקל (למדתי מאמא) והפפריקה החריפה. המרק לא יוצא חריף אלא בדיוק בהגדרה המילונית ל"פיקנטי". העגניות המרוסקות וחומציותן מזכירות לי קצת את צ'ורבה הרומנית אבל במעודן. אפשר כמובן להשתמש בעגבניות טריות, אני מעדיפה בלי קליפות.

מרק מריאט

מרכיבים:
* 1 סלרי שלם (ראש, גבעולים, עלים)
* 1 גזר
* 1 בצל יבש
* 1 קישוא (לא חובה)
* 4 תפוח"א בינוניים
* חופן עלי כוסברה (לא חובה)
* קופסאת עגבניות מרוסקות
* 3 כפות שמן זית
* רבע כפית פפריקה חריפה (חשוב!)
* מלח ופלפל
* כפית סוכר
* מים

הוראות הכנה:
לגרד בפומפיה ראש סלרי וגזר (על הצד הדק), לחתוך כ-5 גבעולי סלרי לחתיכות של 1-2 ס"מ
לקצוץ את הבצל, לשים בתוך סיר גדול של 4 ליטר את 3 כפות שמן הזית
לטגן את הבצל בשמן זית רק עד שהוא נהיה שקוף
להוסיף פנימה את גרידת ראש הסלרי, הגזר ואת חתיכות גבעול הסלרי
(זה בעצם בסיס הטעם של המרק כולו)
לטגן יחד עוד כדקה, כשהירקות רוחשים להוסיף חצי כוס מים חמים
להוסיף את הפפריקה החריפה, המלח והפלפל ולערבב עוד 2 דקות
למלא את הסיר מים חמים עד 2/3 גובה הסיר
לקלף ולקצוץ 4 תפוחי אדמה ואת הקישוא לקוביות קטנות, ולהוסיפם למרק
לשפוך פנימה את קופסת העגבניות המרוסקות ואת כפית הסוכר
לקשור את עלי הסלרי והפטרוזיליה בחוט ולהניח למעלה
לסגור את הסיר עם מכסה ולבשל שעה וחצי עד שעתיים

באופן מפתיע המרק נחל הפעם הצלחה שלא השאירה לי זמן איכות כדי לצלם אותו.

Photo by RODNAE Productions on Pexels.com






כתיבת תגובה