הכל תמיד מאבד שליטה ביולי…יולי זה החודש שבו כל הדברים המחורבנים קורים" כך לימדה אותי נטע חוטר בספרה האחרון "איפה את בקיץ" והתוותה מטבע לשון להיתלות בו בימים קשים אלו.
איפה אני בקיץ? לא בקלאב מד באלפים הצרפתים, אפילו לא בקלאב הוטל לוטראקי יוון. אני מנפה סטוריז וממיינת שלל אטרקציות, פעילויות וסדנאות כדי לבלות עם הבן שלי במקום שמנתק את שנינו מהטלפון ויש בו עוד בני אנוש, כך שיהיה מביך יותר להיגרר לצעקות הדדיות שנובעות מחום, עייפות, רעב או תסביך אדיפאלי כלשהו.
הקיץ הזה קשוח במיוחד ואני רואה זאת לחובתי להביא שוב את העקרונות המנחים אותי לפני שאני מזינה את פרטי כרטיס האשראי ומשלמת את חובי לחברה.
כללי בסיס שנכתבו בזיעה, עומס חושי וארנק מרוקן:
* מזגן חובה – הנוסחא פשוטה: ככל שהמזגנים גדולים ותעשייתיים יותר כך האטרקציה אטרקטיבית יותר. לכלל זה יש החרגה אחת בלבד כאשר מדובר במקור מים סמוך (בריכה, אגם, מזרקות שאתם גם רצים בתוכן). אם אני לא רטובה ממים אני אהיה רטובה מזיעה וזו לא צורה, זה לא אנושי ואני לא עשיתי רע לאף אחת.
* שעות העומס: להפעיל שיקול דעת, להגיע מוקדם בבוקר או מאוחר בערב, לשמור כרטיסים מראש, להפעיל וייז, לא להתפתות ל"מבצע יום מרוכז לחברי מפעל הועד המרכזי לפארק המים ביום הכי חם בשנה". פשוט לא. המוח לפעמים נמס, אני יודעת, גם לי זה קורה ואז אני מוצאת את עצמי איכשהו בבוקר שבת בסרט ילדים בסינמה סיטי עוברת התקף חרדה על מלא. בגלל זה אני כותבת, זה קודם כל עוזר לי לזכור.
* עלות: פחות זה יותר. השאיפה שלי היא לא לעבור תקציב ראשוני של 50 ש"ח לראש. יש הנחות מועדון, כרטיסי אשראי, מפעל הפיס, מנויים, כרטיסיות, הנחות עירוניות, אירועי חינם. יחד עם זאת נא לשים לב לסעיף הקודם, אירועים חינם נוטים להיות עמוסים יותר וחסרי חניה. איפה שאפשר ואין לחץ של זמן, וזה לא בשבת, ממליצה לבדוק ולהוסיף לעלות גם נסיעה ברכבת.
*אוכל: לבוא עם. מנת נאצ'וס בקולנוע עולה 32 ש"ח (!) אותו נאצ'וס עולה 6.90 ש"ח בשקית אישית. לא סתם הם מרוויחים יותר על הפופקורן מאשר על הסרט. זה מוציא את הספונטניות וגוזל זמן לחתוך פירות ולהכין כריך אבל באמת שהמחירים בלתי אפשריים. לפי יכולתכם השאירו את האופציה להוצאות קטנות יותר על ארטיק, גלידה או סוכריה על מקל, תלוי בניהול משק הסוכר במשפחה שלכם.
*תוכן: אל תשאירו את עצמכם בחוץ. כשזה "בשביל הילד.ה" את בעצם נספחת, צופה מהצד, לא חולקת את החוויה ומהר מאוד זה יתדרדר לגלילה בנייד. זה גם מפספס זמן הורה-ילד.ה עם ריח של יציאה מהשגרה ונינוחות יחסית. להכניס את הילד.ה לעולם הפנימי שלך היא מטרה לטווח ארוך ובסיס לתקשורת מקרבת, אם כבר מדברים על מטרות.
מצד שני ילדים וילדות לא יודעים דברים בסיסיים. מבחינתו לנסוע ברכבת, לרדת בתחנה, ללכת לאכול גביע גלידה ואז לחזור בחזרה יכול להיות בילוי מטורף. עיקרון נוסף יהיה להנמיך גירויים, רעשים, ומופעים אורקוליים, פשוט כי לי אין סיבולת לזה יותר. איים טו אולד פור דיס שיט.
איפה מוצאות אטרקציות?
האמת היא שפעם היה צריך לחפש הרבה, היום הרוב מגיע אלי בסטוריז באינסטגרם אבל יש לי גם אתרים שמהווים נקודת פתיחה טובה לחיפוש.
* המועצה לשימור אתרי מורשת למשל, מקיימת כל הזמן הצגות, אירועים, סיורים, הרצאות, תערוכות והמון דברים מקוריים במלא מקומות בארץ – כולל בתל אביב. לאתר ורשימת האירועים.
הקיץ נרשמנו לסיור עששיות בנאות קדומים ולבלשים בלילה במקווה ישראל. כאן נגיד יישמתי את עקרון הפעילות בשעות הערב המאוחרות וגם עמדתי בתקציב (40 ש"ח לסיור ו-50 ש"ח להצגה).
* אתר מוצלח לאירועי חינם מבית "מה עושים בשבת" אין כאן קידום אלא רק רשימות וקישורים למידע במקומות הרלוונטיים. מומלץ בעיקר להשראה, יש פה הרבה חציר וגם קצת יהלומים. אל תסתנוורו מהחינם ואל תשכחו להפעיל שיקול דעת על פי ההנחיות להל"ן. יש גם מלא אירועים שהם למבוגרים, אגב.
אתר/פייס/אינסטה של העירייה שלכם וקבוצות ואטסאפ עירוניות הם מקורות מידע מקומיים מעולים. חפשו קודם כל בעיר. רשת הספריות העירונית והמתנ"סים גם מקיימים הרבה אירועים ואם שום דבר לא הניב זרקו לגוגל איזה "אטרקציות חינם בקיץ" אולי משם תבוא הישועה.
אלו המקומות בהם ביקרנו בינתיים הקיץ, הקישורים לפרטים המלאים בבלוג הנ"ל
בלשים בלילה, מסע תיאטרלי בתיאטרון יער לילדים – מיקום משתנה
כל הימים כל הימים – הדרכה בתערוכת משחקיות במוזיאון לאמנות ישראלית בר"ג
מסלול "החייזרים" במוזיאון הילדים הישראלי בחולון
הרפתקאות ב"ארץ במבה" מרכז המבקרים במפעל אסם בקריית גת
גן המדע החדש במכון ויצמן רחובות
ושאלוהימה רק תהיה איתנו באוגוסט.